NVFB ZwangerFit®

NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn.

Voor wie?

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan NVFB ZwangerFit®. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus.

6 weken na de geboorte van de baby kan weer worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de behoefte van de cursist.

Cursusinhoud

De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen. De aandacht in deze lessen ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. Ook komen de bekkenbodem, ontspanning en ademhalingstechnieken aan bod.  Naast de actieve lessen kunnen er theorielessen gevolgd worden. Tijdens deze theorielessen komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling.

Waar en wanneer

De cursus wordt op maandagavond van 19:30 uur tot 20:30 uur gegeven in de praktijk van fysio de Tille in Kootstertille. Eventuele theorielessen worden van 20:30 uur tot 21:30 uur gegeven, aansluitend op de actieve les.

Kosten

Volledig Zwangerfit programma: 10 lessen voor €125,-*  (incl. 3 theorielessen)

Actief Zwangerfit programma: 10 lessen voor €100,-* (excl. theorielessen)

Extra lessen: per 5 lessen €50,-

* Nu 25 euro korting via de ICARE ledenvereniging, voor meer informatie en de voorwaarden kunt u kijken op https://www.ledenvereniging.nl/zwangerfit.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fysio de Tille: 0512-331 777

Club Icon Sets

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Afhankelijk van welke zorgverzekeraar je hebt, bestaan er voor de NVFB-ZwangerFit® cursus vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering. Bij De Friesland Zorgverzekeraar wordt bijvoorbeeld vanuit de standaard aanvullende verzekering een bedrag per jaar vergoed voor NVFB-ZwangerFit®.

Lees meer...